Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme malik bir yapı elemanıdır.

Kullanılacak nüfus skorsı 100 kişyerinde aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış baplarında PUSH Pas yahut PANİK Pas olmalıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdivenini mütemmim unsurlardan bir tanesi lacerem ki baplardır. Bu kapılar 360 grado ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 an arasında güvende tutmaktadır. Bunun sebebi bapların genleşmeye yönlü halde üretilmeleridir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Tek kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak hoppadak vakit kaybetmeden her türlü mimarilarda kullanılmaktadır.

üste yangın kapıları özelliklerinden bir öteki önemli olanı da kızdırmalerle ortaya çısoy zehirleme özelliği bulunan gazların ve kötüın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son mertebe birinci sınıf olmalıdır.

Güvenlik: Evgin çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Ivedi durumlarda bapların her an yalınlık olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Kattaki konutların her birinin sineinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lazım bileğildir.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara anında kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak bünyeda olmalıdır.

1 mm veya elan lakırtıın Yangın Merdiveni Kapısı olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok daha bol ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kadar bedelı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının bedelı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın baplarını kilitsiz küreksiz musallat olmak muhtevain kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre tütün  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın başka varyasyonları vardır. Buna nüsha şekilde kapıları kilitli musallat olmak dâhilin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Report this wiki page